Publicat el Deixa un comentari

Empar Moliner: “Hem de protegir llibreters i floristes. Fem Sant Jordi quan vulguin”

Us deixem un podcast de Catalunya Radio (Catalunya Migdia del 16/4/2020) parlant sobre el tema d’aquest Sant Jordi tan pecualiar que viurem.

Si per aquest Sant Jordi voleu el nou llibre de la nostra estimada Ampar Moliner “Es que abans no érem així”, el podeu trobar aquí

Publicat el Deixa un comentari

Som noticia al Diari de Tarragona

Veure noticia al Diari de Tarragona


Celebrar la Diada de Sant Jordi a Reus tot i l’estat d’alarma i del confinament per culpa del coronavirus. Amb aquesta premissa, Sara Oliva, estudiant de tercer curs d’Esade i jove emprenedora, va començar a donar voltes a diferents possibilitats.

Després de parlar amb alguns amics, tenia molt clar que volia posar en marxa algun projecte que ajudés a mantenir viva la tradició. Després de contactar amb floristeries i diferents proveïdors de roses, es va veure treballant en una direcció que permetria a la gent quedar-se a casa i gaudir de la diada de Sant Jordi. 

I d’aquí va sorgir la innovadora iniciativa “A Reus, per Sant Jordi sempre hi haurà una rosa” i la campanya consistent en la creació de santjordiacasa.com perquè tot aquell que ho desitgi pugui comprar i enviar una rosa a domicili.

El web es va activar la setmana passada i ja es poden fer les comandes fins dilluns 20 d’abril 

La pàgina web es va activar el passat cap de setmana i la resposta està sent molt positiva. «La idea és facilitar que una festivitat tan popular com Sant Jordi es pugui celebrar a casa», explica Sara, que destaca que en els difícils moments actuals hi ha tradicions especials que s’han de preservar.  

De fet, explica que moltes comandes confirmades estan dirigides a persones grans que viuen soles i que necessiten mostres d’afecte. També està a l’espera de conèixer si, finalment, podrà enviar roses a les persones que estan ingressades a l’Hospital Sant Joan. Segons explica, a hores d’ara manté contactes amb els seus responsables davant el gran nombre de peticions que ha rebut.

Molts comandes confirmades estan dirigides a persones grans que viuen soles


Però aquí no acaba tot, ja que el web també ofereix la possibilitat de fer arribar a qualsevol domicili de la ciutat un llibre gràcies a la col·laboració que ha establert amb la llibreria Galatea . Aquesta exposa a la pàgina web un catàleg amb els títols que més potencial de venda tenen.

El funcionament per a realitzar una comanda a través de la pàgina web és ben senzill i permet fins a quatre modalitats de pagament diferents. El preu d’una rosa és de set euros i permet adjuntar un missatge personalitzat per a la persona que rebrà el regal el dia 23.

En aquest sentit, Sara Oliva explica que més enllà de valer-se dels coneixements adquirits durant la seva experiència acumulada a la universitat, també ha comptat amb la col·laboració d’alguns amics. Per exemple, el transport serà gratuït després de les gestions realitzades i amb l’ajuda d’un company seu, Pere Feliu, amb vincles familiars amb aquest sector. 

És important esmentar que les comandes es podran realitzar fins al dilluns 20 d’abril, que és la data límit marcada perquè es realitzin tots els lliuraments amb les màximes garanties. Juntament amb la posada en marxa de l’empresa i de la pàgina web, també s’han activat dos perfils a les xarxes socials de Facebook i Instagram . En tots dos, Sara Oliva explica que es pot trobar tota la informació i contactes necessaris mentre anima la gent a no perdre la tradició de Sant Jordi i recorda la importància de quedar-se a casa aquests dies.    

Opció de compra de llibre

«Ens adherim a la iniciativa perquè ens sembla una molt bona proposta», explica Joan, de la llibreria Galatea Llibres de Reus. Detalla que els promotors de ‘Sant Jordi a casa’ es van posar en contacte amb ells «per aportar els nostres coneixements sobre el món de el llibre. Aquests dies ens hem unit a diferents iniciatives per promoure la compra de llibres, i aquest és un cas més ». 

Tot i que les llibreries estan tancades, Joan assegura que els lectors mantenen l’interès per comprar llibres. «Hem rebut moltes trucades» , remarca. De fet, de forma paral·lela a l’adhesió a la iniciativa de Sara, Joan detalla que en Galatea estan gestionant les comandes que reben per part de clients. «Hem optat per guardar tots els exemplars que ens demanen i, quan es recuperi la normalitat i puguem obrir de nou, la gent podrà venir a la nostra botiga a recollir els seus llibres», detalla. 

A més, Joan també explica que s’oferirà enviar xecs regal per Sant Jordi, «perquè tot i que la festa de el llibre s’ha traslladat a el 23 de juliol aquest any, donem aquesta possibilitat a aquells que vulguin mantenir la tradició de el 23 d’abril» .